Det mesta som serveras är från
gårdens odlingar och alldeles pinfärskt, skördat
på morgonen. Här finns inga åksjuka grönsaker
- högst 200 meter från jord till bord.
Gårdens egen gröna sparris finns
från mitten av maj till ca 20 juni. Då serveras
sparrismeny på helgerna. Färsk vitlök finns
från mitten av maj till mitten av september. Dessutom
ett hundratal andra grönsaker och örter.
Du kan få salladsbuffé, Solberga-tallrik,
matiga smörgåsar och goda bakverk. Det finns även
rätter utan vitlök.
Caféet är inrymt i det
gamla stallet. Huset är rustikt vackert
med tjocka kalkstensväggar och välvda spröjsade
fönster.
Intill caféet finns ett hav av lavendel och strax därefter
vidtar gårdens odlingar med ett jättesortiment av
grönsaker, örter och blommor.
Djuren (får, höns och grisar) finns också för
det mesta någonstans i närheten. Vi försöker
att få allt detta till en enhet som ger en upplevesle
både för själen och magen, vilsam avkoppling,
inspiration och kunskaper.
I caféet finns plats för 40 gäster inomhus
och 40 utomhus. Om det är kallt
tänder vi den stora vedkaminen.
Vi tar gärna emot beställningar. Perfekt för
bussar som behöver gott om plats att parkera.